Brödbak!
ja, jag älskar att baka! Skulle kunna göra det flera gånger om dagen :)
Blev lite bröd idag också och just detta brödet är mina barns favorit.
Här kommer receptet
Frallor!
50g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
ca 15 dl mjöl, jag brukar använda Mantoba Cream
1 ägg
Valmofrö
Smula jästen i en bunke och tillsätt hälften av vattnet till den har löst upp sig. Tillsätt sedan resten av vattnet, olja, honung, salt och mjöl. Använd bara så mycket mjöl att degen släpper i från buken och är lätt att jobba med. Låt degen knådas i assistenten ca 5 min.
Låt jäsa under bakduk i 30 min
Sätt ugnen på 250 grader (ej varmluft)
Ta upp degen på bakbord och rulla ca 15 lika stora bollar
Lägg på plåt och låt jäsa ca 30 min till.
Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min eller till innertemperaturen på brödet är 94 grader.
Låt svalna under bakduk